fredag 11 september 2009

Arbete inför resan

Hej!

Vi har arbetat med det här projektet inte bara nu utan även en hel del i våras. Vi har varit och besökt Taizé två gånger tillsammans och tycker att det är en underbar plats. Därför tänkte vi att vi gärna skulle vilja göra vårt projektarbete där. Både som en slags ursäkt för att få komma dit igen och för att Taizé är ett mycket tacksamt ställe att göra en dokumentärfilm om. Att göra en dokumentärfilm var inte ett så svårt val, då vi går inriktningen rörlig bild och gärna vill utvecka vårt bildspåk och berättarteknik.

Men vi hade ett problem. Pengarna. En resa till Taizé skulle kosta oss flera tusen kronor minst! vi funderade mycket på hur vi skulle få pengar och sökte bland annat olof palme-stipendiumet som vi inte fick. Men så fick vi en idé nämligen att fråga vår församling om pengar. Vi har i flera år jobbat ideelt som konfirmandledare och deltagit i flera av kyrkans ungsomsaktiviteter. Efter mycket arbete med ett välutveckalt brev skickade vi vår ansökan till kyrorådet i Björlanda församling. En lång och spänd väntan låg framför oss. Efter flera veckor fick vi ett mejl. Vi hade fått 6000 kronor till vår resa från Björlanda församling! En otrolig lättnad kom över oss när vi insåg att vår resa skulle bli av. Vi hade sökt 10 000 kronor men 6000 kommer att täcka större delen av våra resekostnader. Vi är väldigt tacksamma för det bidraget och ska i utbyte låta församlingen visa filmen som de vill och hålla en filmvisningskväll i församlingshemmet där vi berättar om vårt projekt och visar vår film.

Under våren har vi även haft en hel del kontakt med bröderna i Taizé. Mest har vi pratat med den enda svenska brodern, broder Johan. Han har hjälpt oss mycket med frågor om hur vi ska bo, resa och annat. Resan blev nämligen inte precis som vi tänkte oss från början. I våras tänkte vi åka i två veckor men för några veckor sedan fick vi mejl från Taizé där det stod att vi inte kunde komma andra veckan. Det skulle vara så fullt i Taizé då. Men vi är mycket nöjda med en vecka och vi tror att det kommer räcka för att göra vår film.


Vi har tittat mycket på alternative resor och kommit fram till att ett billigt flyg är det som passar vår budget bäst. Vi kommer att flyga till Marsielle den 18 oktober och där ifrån ta ett tåg med SNCF (som är som franska SJ) till Taizé. På hemvägen kommer vi åka en lite kortare väg, nämligen med flyg från Lyon den 25 oktober. Till Lyon åker vi en kort tågsträcka. Alla de här resorna är bokade och betalda och vi är mycket nöjda för vi håller oss inom vår budget.

Nu är bokat kan vi äntligen börja planera filmen på allvar.

Puss och kram

-Sandra och Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar