onsdag 16 september 2009

Filmens struktur

Hej!
Under dagens lektion har vi fortsatt planera vår film. Vi har tänk närmare på hur den ska vara uppbyggd och vilken struktur den ska ha. Vi har tänkt att det ska vara ett par olika delar som går parallellt och växlar med varandra. Den första delen är dagboksdelen som ska innefatta oss när vi gör olika grejer i Taizé. Den ska svara på frågor som; Vad är Taizé? Vart ligger det? Vad gör man där? Hur är rutinerna? Det är sådana frågor som någon som aldrig har hört talas om Taizé tidigare vill ha reda på. De flesta i vår målgrupp har nämligen inte det.

Den andra delen kallar vi "våra berättelser" och det är där som vi analyserar, funderar och djupare berättar om olika ämnen som rör Taizé. Det kan till exempel handla om skillnaden mellan lugnet i Taizé och stressen hemma eller varför vi åker dit. Vi kan även berätta om olika upplevelser från våra tidigare Taizé-resor.

Den tredje delen kommer att vara en intervju med en av bröderna. Han får prata och berätta om till exempel varför han är broder och vad Taizé betyder för honom. Vi vill gärna ha en del där vi intervjuar andra människor som vistas i Taizé samtidigt som vi också.

Arbetet, speciellt samarbetet, har gått mycket bra hittills och vi hoppas att det kommer fortsätta i samma stil:)

Vi har kommit fram till flera bra saker idag. Det är bara för oss att fortsätta kliva längre och längre in i filmens värld!

-Halleluja, Malin och Sandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar