måndag 14 september 2009

Brain storming

Hej!
Idag har vi för första gången börjat funderar kring hur filmen ska bli på riktigt. Vi har haft en lång brain storming där vi tänkt på olika alternativ. Vi har pratat med John om hur en dokumentärfilm ska vara uppbyggd och hur just vi kan göra med vår film. Vi har kollat på två filmer som redan finns om Taizé. En från packat och klart som vi tyckte hade vackra bilder och var personlig. Men den hade för lite musik och vi tyckte programledaren var för mycket i centrum. Den andra filmen vi såg var Taizés egna film. Den hade till skillnad från den andra mycket musik och även fina bilder. I den filmen fick många olika personer ta plats vilket gav många olika perspektiv men en inte så personlig film. Vi har använt filmerna för att hitta inspiration till vår egen.

När vi idag började fundera ville vi inte använda oss själva som ett verktyg i filmen. Vi tyckte att Taizé skulle få tala för sig själv. Men när tänkte närmare på det hela kom vi fram till att vi behövde något som förde filmen framåt och som kunde bli personligt. Eftersom att det rent praktiskt skulle bli svårt för oss att hitta en bra huvudperson så kom vi fram till att vi själva kanske ändå måste medverka. Det är också lätt att ge hela filmen en röd tråd då vi själva kan föra filmen framåt. När vi själva får medverka kan vi även bestämma mer om vad som ska sägas i filmen och därmed vårt budskap.

Vi har fortfarande mycket kvar att planera men det känns som att vi kommit en bit på vägen när vi bestämt filmens upplägg.

Puss och kräm
- Sandra och Malin

1 kommentar:

  1. Ja, det verkar som att det kan bli något bra.
    Se till att 'linjen' är klar innan ni åker annars blir det lätt alldeles för mycket material och ett tungt jobb att klippa ihop till ngt begripligt.
    Återkom gärna så snart ni valt väg.

    John

    SvaraRadera